Overløpsdata

Rapporterer du den årlige avløpsrapporteringen til miljødirektoratet? Har du fått krav fra statsforvalteren om å dokumentere årlige utslippsmengder fra alle overløp? Har du en skriftlig rutine på hvordan overløp skal beregnes? Er du i nærheten av maks 1 % overløp på ledningsnettet? osv osv.

Dersom du har klødd deg i hodet ved noe av dette, er sjansen stor for at du ikke er alene om det. VAVA ønsker å lodde stemningen for å arrangere et arbeidsverksted for de av våre medlemmer som arbeider med denne problemstillingen hvor man kan la seg inspirere av hverandre, diskutere hvor skoen trykker og enes eller, for den saks skyld, uenes om god metodikk.

Måten du viser interesse, og bidrar til at denne fagdagen blir en realitet, er å melde fra til Ola Skår Dahl om at dette bør arrangeres samt komme med dine tanker og evt. innspill til fagdagen.

Over påske samles tilbakemeldingene opp, og videre arbeid baseres på mottatte tilbakemeldinger.

Bilde fra wikipedia.org

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Overløpsdata”

 1. Jonas Kerim Westrum avatar
  Jonas Kerim Westrum

  Vi har krav fra Statsforvalter (Dokumentere årlige utslippsmengder fra overløp senest innen 30.09.23). Vi har per. idag ikke andre rutiner enn reg. av tid i nødoverløp. Veldig bra at dere tar initiativ til noe her!
  Til info:
  Til nå har vi utført analyseprøver fra overløp i overløpsituasjon, (venter på resultater). Vi legger opp for minst en prøvetakningsrunde til i stasjoner med overløp når overløpshendelse inntreffer, for å ha et grunnlag for å si hva konsentrasjoner ut i overløpene faktisk er på.
  Vi vurderer å gå til anskaffelse av radarmåler installert i overløpskummer da disse/firma nå nylig har orientert om mulighet for direkte utregning fra nivåmåling i kum/rør til mengde via et beregningsprogram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *